دیدار دکتر محمدی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با حضرت آیت الله سعیدی، تولیت معظم آستان مقدس کریمه اهل بیت (س) و نماینده مقام معظم رهبری، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود عرب مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان قم

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای: 70 درصد مشاغل با دورههای کوتاه مدت مهارتی راهاندازی میشوند رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: 70 درصد مشاغل با دورههای آموزشی کوتاهمدت راهاندازی میشوند و نیازی به دورههای اضافه نیست. به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان قم، غلامحسین محمدی در جریان سفر به شهر مقدس قم و در دیدار با تولیت آستان مقدس فاطمه معصومه(س) با اشاره به مأموریتهای این سازمان اظهار کرد: آموزش رسمی در ایران در دبیرستانها، هنرستانها و دانشگاهها ارائه میشوند ولی آموزشهای غیر رسمی شامل دورههای کوتاه مدت است که گواهی مربوطه هم به مهارتآموزان ارائه میشود. وی افزود: گواهی صادر شده از سوی سازمان آموزش فنی و حرفهای در بیشتر کشورهای دنیا مورد تایید است ضمن اینکه این دورهها مهارتهای لازم برای اشتغال را به متقاضیان میآموزد به عبارتی نیروهای ماهر که خروجی این سازمان هستند، اهرم محرکه کشور محسوب میشوند. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر کشورهای صنعتی، کالا و خدمات با کیفیتی تولید میکنند، به خاطر تربیت نیروی کار ماهر است. وی با بیان اینکه مهارتآموزی و مهارتافزایی ضرورت اقتصادی و اجتماعی امروز ایران اسلامی به شمار میرود گفت: کشور به مهارتها و مشاغل متنوع نیازمند است بنابراین باید این نوع آموزشها را جدی گرفت چه اینکه در شرایط تحریمی، این رویکرد موجب مقاومسازی کشور هم خواهد شد. محمدی تصریح کرد: اگر در یک خانواده، پدر، مادر و فرزندان دارای مهارتهای متنوعی باشند و به درآمدزایی برسند، فشارهای اقتصادی هم کمتر میشود. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با تاکید بر راهاندازی جریان مهارتآموزی در کشور با حضور همه اقشار و گروههای سنی و جنسیتی، عنوان کرد: مهارتهای آموزش داده شده باید متناسب با زیستبوم و شرایط جغرافیایی هر منطقه باشد و به این ترتیب بسیاری از مشکلات اقتصادی و آسیبهای اجتماعی کاهش مییابند. وی افزود: انسانهای ماهر، کسب و پیشهای دارند که آنها را از گرفتار شدن در تله فقر نجات میدهد و این امر به نوبه خود آسیبهای اجتماعی را هم کاهش میدهد. محمدی با بیان اینکه 70 درصد مشاغل با دورههای آموزشی کوتاهمدت راهاندازی میشوند خاطرنشان کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای با دارا بودن 700 مرکز دولتی، 4300 کارگاه، 20 هزار مرکز خصوصی و 12 میلیون متر مربع فضای آموزشی، ظرفیت عظیمی دارد که موجب شده ایران در منطقه رتبه نخست را داشته باشد. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: توسعه مهارتآموزی موجب رشد فردی و ملی خواهد شد ضمن اینکه باید بدانیم با روند روافزون پیشرفت فناوریهای نوین مثل هوش مصنوعی، کسانی میتوانند شغل خود را حفظ کنند و توسعه دهند که دارای مهارتهای بیشتر و به روزتری باشند. وی از آیتالله سعیدی خواست از طریق شبکه بزرگ تبلیغی و ترویجی حوزههای علمیه و تریبون مقدس نماز جمعه، نسبت به این امر اهتمام داشته و بحث مهارتآموزی را مورد توجه قرار دهند.
آیتالله سعیدی: توسعه فرهنگ مهارتآموزی از خانواده شروع شود تولیت آستان مقدس فاطمه معصومه(س) گفت: فرهنگ مهارتآموزی و اشتغال باید از خانوادهها شروع شود چون اولین نهادی است که هر فرد در آنجا رشد میکند و تربیت میشوند. به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان قم، آیتالله سید محمد سعیدی در جمع رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای و هیئت همراه اظهار کرد: مهارتآموزی امری است که در کشورهای توسعهیافته به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته البته در کشور ما این مسئله با معنویات و امور الهی گره خورده است. وی افزود: هر جا شاهد پیوند معنویت با کارهای اجتماعی، اقتصادی و آموزشی بودهایم، برکت و رونق دو چندانی هم حاصل شده است. تولیت آستان مقدس فاطمه معصومه(س) با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) معارف دینی را حین کار و در مقام عمل ترویج میکردند گفت: ایشان حتی زمانی که میخواستند میتی را به خاک بسپارند، سنگهای لحد را با دقت چیدند و بعد فرمودند خداوند دوست دارد وقتی بندگانش کاری انجام میدهند، آن را محکم و به درستی انجام دهند. وی ادامه داد: درس بزرگی که میگیریم این است که یکی از نیازهای اساسی انسانها در طول تاریخ و به خصوص در شرایط امروز، مهارت و دقت در انجام کارهاست. سعیدی با بیان اینکه مردم ایران در 46 سال گذشته مدعی انقلابی اسلامی و دینی بودهاند خاطرنشان کرد: برای جبران نقصها و عقب افتادگیها هم باید به صورت ویژه و جهادی تلاش کنیم و این را هم در نظر داشته باشید که عنایات الهی همراه ما خواهد بود. امام جمعه قم افزود: خداوند در قرآن قسم یاد کرده که همه انسانها دچار خسارت هستند مگر آنها که ایمان آورده و کارهاى شایسته کرده و یکدیگر را به شکیبایى و صبر سفارش نمودهاند. وی تاکید کرد: ایمان به کار آن است که آدمی به آنچه انجام میدهد باور داشته باشد و سپس بتواند با مدیریت صحیح، آن را به پیش ببرد و بهترین الگوهای مدیریتی ما نیز شخص پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) هستند. سعیدی با بیان اینکه بعد از رحلت پیامبر(ص)، جامعه به خاطر عدم ایمان درست به انحراف کشیده شد گفت: ملت ایران اما با ایمان و اعتقاد راسخ به آرمانهای انقلاب اسلامی، در مسیر پیشرفت حرکت میکنند البته این روند باید استمرار داشته باشد چون صبر و شکیبایی و استمرار در کاری که به آن باور داریم، شرط پیروزی نهایی است. تولیت آستان مقدس فاطمه معصومه(س) عنوان کرد: برخی کشورهای اروپایی بعد از جنگ جهانی دوم کاملا ویران شده بودند ولی به خاطر باور به پیشرفت و بازسازی، موفق شدند دوباره روی پای خودشان بیاستند و به جوامع صنعتی تبدیل شوند. وی ادامه داد: فرهنگ مهارتآموزی و اشتغال باید از خانوادهها شروع شود چون اولین نهادی است که هر فرد در آنجا رشد میکند و تربیت میشوند؛ والدینی که بیش از حد به راحتی فرزندانشان اهمیت میدهند، در حقیقت به ضرر آنها گام بر میدارند. سعیدی گفت: رشتههای مهارتی و صنایع هر استان باید متناسب با اقلیم، شرایط فرهنگی و اجتماعی آنجا توسعه پیدا کنند. امام جمعه قم با تاکید بر اینکه کودکان و نوجوانان باید با ایمان به توانمندیهایشان آموزش ببینند و تربیت شوند تصریح کرد: اگر این شیوه در نظام آموزش و پرورش ما نهادینه شود، آن گاه جامعه به پیشرفت خواهد رسید.
نظر دهید