شعار سال
چهارشنبه 13 فروردین 1404

تاریخچه

ریشه شکل گیری سازمان آموزش فنی و حرفه­ای کشور به تصویب آیین نامه کارآموزی و افزایش مهارت در 27 دی سال 1339 شورای عالی کار بر می­گردد.

 بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی، سازمان در سال 1359 از ادغام سه واحد آموزشی«اداره کل تعلیمات حرفه ای وزارت کار و امور اجتماعی»، «صندوق کارآموزی» و «کانون کارآموزی» با نام «سازمان آموزش فنی و نیروی انسانی» تشکیل شد و در سال 1360 به «سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور» تغییر نام یافت.

 

ماًموریت اصلی

ماًموریت اصلی سازمان، آموزش مهارت، پژوهش، تولید استاندارد آموزشی و ارزشیابی نیروی کار است. سازمان آموزش فنی و حرفه­ای کشور به کمک 552 مرکز آموزشی ثابت و با همراهی 700/11 آموزشگاه بخش خصوصی و 21 هزار مربی خود، سالانه حدوداً به 5/1 میلیون نفر در دو بخش دولتی و خصوصی، خدمات آموزشی ارائه می کند.

 

گروه های هدف

  گروه های هدف آموزش های مهارتی عبارتند از: کارجویان، شاغلین(بنگاه های اقتصادی- اتحادیه ها  و اصناف)، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، دانش­آموزان، سربازان وظیفه، ساکنین مناطق محروم، مرزی و سکونتگاه های غیر رسمی، گروه های در معرض آسیب (از جمله زنان سرپرست خانوار و کودکان کار)، زنان خانه دار، افراد دارای معلولیت، روستائیان، عشایر، زندانیان و خانواده­هایشان، معتادان بهبود یافته، آسیب دیدگان اجتماعی، اتباع خارجی و پناهندگان، و مربیان سایر کشورها.

 

مرکز تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای

مرکز تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای، یکی از مراکز منحصر به فرد آموزشی در خاورمیانه است که به کمک 16 دپارتمان تخصصی خود، در نقش واحد تحقیق و توسعه سازمان عمل کرده و زمینه انتقال دانش و بکارگیری فن آوری های جدید را میسر می سازد.

  

تدوین استاندارد

تدوین استاندارد آموزش مهارت از اقدامات زیربنایی و نخستین حلقه از فرایند آموزش در سازمان است. این مهم با کمک کارگروه هایی متشکل از اتحادیه ها، اصناف، صاحبان مشاغل و مربیان انجام می شود. تاکنون بیش از 5400 استاندارد آموزشی در چهار خوشه صنعت، خدمات، فرهنگ و هنر، و کشاورزی تدوین شده است.

 

سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای

 مهارت و صلاحیت حرفه ای چهار گروه به صورت مستمر توسط سازمان سنجش می شود. این گروه ها عبارتند از:

·       مهارت آموختگان مراکز آموزشی دولتی و غیر دولتی

·       متقاضیان معرفی شده از سوی شورای نظام صنفی برای تعیین صلاحیت فنی و تخصصی

·       متقاضیان معرفی شده از سوی دستگاه ها یا نهاد های طرف تفاهم با سازمان

·       متقاضیان پروانه مهارت فنی صنعت ساختمان

 

حضور در عرصه بین الملل

در عرصه بین الملل نیز سازمان در راستای حضور مؤثر و به منظور ارتقای سطح آموزش های فنی و حرفه ای و دست­یابی به استانداردهای روز جهانی، تعاملات گسترده و مستمری در دستور کار دارد. در این زمینه برگزاری 18 دوره مسابقات ملی مهارت با حضور بیش از10 هزار نفر رقابت کننده از سراسر کشور برای آماده سازی تیم ملی مهارت و 9 دوره حضور در رقابت­های بین المللی حائز اهمیت است.

همچنین همکاری با کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، آژانس همکارهای بین المللی ژاپن و کره، یونسکو، یونیدو،  یونیووک و بی آی بی بی از دیگر اقدامات در عرصه بین المللی است.

 

گفتگوی ملی مهارت

با توجه به نقش کلیدی سازمان آموزش فنی و حرفه ای در تحقق دو هدف مهم رفع فقر و توسعه اشتغال از طریق آموزش مهارت، این سازمان؛ برنامه های تحولی خود را با ارائه آموزش های هدفمند و منطبق با نیاز بازار کار ارائه می کند.

 یقیناً این مهم با حمایت نهادهای سیاست گذار در زمینه تدارک برنامه ای منسجم برای تقسیم کار ملی، بین دستگاه های مختلف، در عبور از فقر مهارتی حاکم در کشور و فراگیر نمودن گفتگوی ملی مهارت، محقق می شود.

  • 1403/11/29 - 17:05
  • - تعداد بازدید: 100
  • - تعداد بازدیدکننده: 97
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

دیدار دکتر محمدی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با حضرت آیت الله سعیدی، تولیت معظم آستان مقدس کریمه اهل بیت (س) و نماینده مقام معظم رهبری، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود عرب مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان قم

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای: 70 درصد مشاغل با دوره‌های کوتاه مدت مهارتی راه‌اندازی می‌شوند رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: 70 درصد مشاغل با دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت راه‌اندازی می‌شوند و نیازی به دوره‌های اضافه نیست. به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم، غلامحسین محمدی در جریان سفر به شهر مقدس قم و در دیدار با تولیت آستان مقدس فاطمه معصومه(س) با اشاره به مأموریت‌های این سازمان اظهار کرد: آموزش رسمی در ایران در دبیرستان‌ها، هنرستان‌ها و دانشگاه‌ها ارائه می‌شوند ولی آموزش‌های غیر رسمی شامل دوره‌های کوتاه مدت است که گواهی مربوطه هم به مهارت‌آموزان ارائه می‌شود. وی افزود: گواهی صادر شده از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در بیشتر کشورهای دنیا مورد تایید است ضمن اینکه این دوره‌ها مهارت‌های لازم برای اشتغال را به متقاضیان می‌آموزد به عبارتی نیروهای ماهر که خروجی این سازمان هستند، اهرم محرکه کشور محسوب می‌شوند. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر کشورهای صنعتی، کالا و خدمات با کیفیتی تولید می‌کنند، به خاطر تربیت نیروی کار ماهر است. وی با بیان اینکه مهارت‌آموزی و مهارت‌افزایی ضرورت اقتصادی و اجتماعی امروز ایران اسلامی به شمار می‌رود گفت: کشور به مهارت‌ها و مشاغل متنوع نیازمند است بنابراین باید این نوع آموزش‌ها را جدی گرفت چه اینکه در شرایط تحریمی، این رویکرد موجب مقاوم‌سازی کشور هم خواهد شد. محمدی تصریح کرد: اگر در یک خانواده، پدر، مادر و فرزندان دارای مهارت‌های متنوعی باشند و به درآمدزایی برسند، فشارهای اقتصادی هم کمتر می‌شود. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با تاکید بر راه‌اندازی جریان مهارت‌آموزی در کشور با حضور همه اقشار و گروه‌های سنی و جنسیتی، عنوان کرد: مهارت‌های آموزش داده شده باید متناسب با زیست‌بوم و شرایط جغرافیایی هر منطقه باشد و به این ترتیب بسیاری از مشکلات اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابند. وی افزود: انسان‌های ماهر، کسب و پیشه‌ای دارند که آنها را از گرفتار شدن در تله فقر نجات می‌دهد و این امر به نوبه خود آسیب‌های اجتماعی را هم کاهش می‌دهد. محمدی با بیان اینکه 70 درصد مشاغل با دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت راه‌اندازی می‌شوند خاطرنشان کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با دارا بودن 700 مرکز دولتی، 4300 کارگاه، 20 هزار مرکز خصوصی و 12 میلیون متر مربع فضای آموزشی، ظرفیت عظیمی دارد که موجب شده ایران در منطقه رتبه نخست را داشته باشد. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: توسعه مهارت‌آموزی موجب رشد فردی و ملی خواهد شد ضمن اینکه باید بدانیم با روند روافزون پیشرفت فناوری‌های نوین مثل هوش مصنوعی، کسانی می‌توانند شغل خود را حفظ کنند و توسعه دهند که دارای مهارت‌های بیشتر و به روزتری باشند. وی از آیت‌الله سعیدی خواست از طریق شبکه بزرگ تبلیغی و ترویجی حوزه‌های علمیه و تریبون مقدس نماز جمعه، نسبت به این امر اهتمام داشته و بحث مهارت‌آموزی را مورد توجه قرار دهند.

آیت‌الله سعیدی: توسعه فرهنگ مهارت‌آموزی از خانواده شروع شود تولیت آستان مقدس فاطمه معصومه(س) گفت: فرهنگ مهارت‌آموزی و اشتغال باید از خانواده‌ها شروع شود چون اولین نهادی است که هر فرد در آنجا رشد می‌کند و تربیت می‌شوند. به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم، آیت‌الله سید محمد سعیدی در جمع رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و هیئت همراه اظهار کرد: مهارت‌آموزی امری است که در کشورهای توسعه‌یافته به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته البته در کشور ما این مسئله با معنویات و امور الهی گره خورده است. وی افزود: هر جا شاهد پیوند معنویت با کارهای اجتماعی، اقتصادی و آموزشی بوده‌ایم، برکت و رونق دو چندانی هم حاصل شده است. تولیت آستان مقدس فاطمه معصومه(س) با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) معارف دینی را حین کار و در مقام عمل ترویج می‌کردند گفت: ایشان حتی زمانی که می‌خواستند میتی را به خاک بسپارند، سنگ‌های لحد را با دقت چیدند و بعد فرمودند خداوند دوست دارد وقتی بندگانش کاری انجام می‌دهند، آن را محکم و به درستی انجام دهند. وی ادامه داد: درس بزرگی که می‌گیریم این است که یکی از نیازهای اساسی انسان‌ها در طول تاریخ و به خصوص در شرایط امروز، مهارت و دقت در انجام کارهاست. سعیدی با بیان اینکه مردم ایران در 46 سال گذشته مدعی انقلابی اسلامی و دینی بوده‌اند خاطرنشان کرد: برای جبران نقص‌ها و عقب افتادگی‌ها هم باید به صورت ویژه و جهادی تلاش کنیم و این را هم در نظر داشته باشید که عنایات الهی همراه ما خواهد بود. امام جمعه قم افزود: خداوند در قرآن قسم یاد کرده که همه انسان‌ها دچار خسارت هستند مگر آنها که ایمان آورده و کارهاى شایسته کرده و یکدیگر را به شکیبایى و صبر سفارش نموده‌اند. وی تاکید کرد: ایمان به کار آن است که آدمی به آنچه انجام می‌دهد باور داشته باشد و سپس بتواند با مدیریت صحیح، آن را به پیش ببرد و بهترین الگوهای مدیریتی ما نیز شخص پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) هستند. سعیدی با بیان اینکه بعد از رحلت پیامبر(ص)، جامعه به خاطر عدم ایمان درست به انحراف کشیده شد گفت: ملت ایران اما با ایمان و اعتقاد راسخ به آرمان‌های انقلاب اسلامی، در مسیر پیشرفت حرکت می‌کنند البته این روند باید استمرار داشته باشد چون صبر و شکیبایی و استمرار در کاری که به آن باور داریم، شرط پیروزی نهایی است. تولیت آستان مقدس فاطمه معصومه(س) عنوان کرد: برخی کشورهای اروپایی بعد از جنگ جهانی دوم کاملا ویران شده بودند ولی به خاطر باور به پیشرفت و بازسازی، موفق شدند دوباره روی پای خودشان بیاستند و به جوامع صنعتی تبدیل شوند. وی ادامه داد: فرهنگ مهارت‌آموزی و اشتغال باید از خانواده‌ها شروع شود چون اولین نهادی است که هر فرد در آنجا رشد می‌کند و تربیت می‌شوند؛ والدینی که بیش از حد به راحتی فرزندانشان اهمیت می‌دهند، در حقیقت به ضرر آنها گام بر می‌دارند. سعیدی گفت: رشته‌های مهارتی و صنایع هر استان باید متناسب با اقلیم، شرایط فرهنگی و اجتماعی آنجا توسعه پیدا کنند. امام جمعه قم با تاکید بر اینکه کودکان و نوجوانان باید با ایمان به توانمندی‌هایشان آموزش ببینند و تربیت شوند تصریح کرد: اگر این شیوه در نظام آموزش و پرورش ما نهادینه شود، آن گاه جامعه به پیشرفت خواهد رسید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار عمومی,معرفی اداره کل,اخبار ویژه اسلاید بزرگ,مطالب,اخبار اسلاید کوچک,اطلاعیه های مهم,مهارت در رسانه,اخبار زمستان
  • کد خبر : 120452
کلمات کلیدی
علی اصغر کاوسی
خبرنگار

علی اصغر کاوسی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب
گفتگو انلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین